Vad kan man göra på en Sydafrikaresa?

Sydafrikaresa

Säkerligen ännu mer än du trodde var möjligt. Att resa till Sydafrika är verkligen en ”once in a lifetime” upplevelse som många älskar. Den mest populära platsen att besöka när man är i Sydafrika är Kapstaden, där tidzonen faktiskt är densamma som i Sverige. Nedan ska vi tala lite mer om alla de intressanta aktiviteter som man kan ta del av här.

Allmän information om Kapstaden

Kapstaden brukar ibland gå under namnet ”Mother City” och är en av de tre största städerna i Sydafrika. För tillfället bor 4 miljoner personer i staden. Om man blickar tillbaka till Kapstadens historia finner man ett relativt stort europeiskt inflytande, vilket har gjort att man får lite av en känsla av både Europa, Afrika samt Amerika när man besöker staden. Det finns någonting för alla just här. Vare sig man är förtjust i storstäder, vacker natur, kultur, historia eller aktiviteter för turister kan man finna allting på denne plats.

Waterfront

Detta är ett köpcentrum som går att hitta i Kapstaden. Anledningen till dess existens är att få fler turister att besöka Kapstaden. Man får här även tillgång till fantastiska restauranger. Det är bra att hålla på minnet att produkterna i detta köpcentrum inte är lika billiga som de flesta andra platserna i Kapstaden, men det kan kännas mer skönt att alla affärer kan finnas på en plats.

Table Mountain

En häftig upplevelse som man verkligen borde ta del av om man besöker Kapstaden är berget Table Mountain. Berget är i sig själv i princip en symbol för staden och de allra flesta besöker den här häftiga platsen. För att slippa klättringen finns det ett bekvämt och enkelt sätt att ta sig upp till bergets topp, nämligen genom en linbana. Väl uppe på toppen är det fullt förståeligt att man har en alldeles otrolig utsikt över Kapstaden. Det är många som under sommarhalvåret väljer att besöka berget för att få en fantastisk sikt över solnedgången. Linbanan har då nämligen öppet till halv nio på kvällen. Väl uppe på Table Mountain kan man, förutom att titta på solnedgången, även gå runt platån och uppleva den vackra omgivningen. För att på bästa sätt kunna slappna av efter en dags äventyr kan man på berget även äta på deras restaurang. Det är dock inte endast linbanan som tar en upp för berget. Även vandringsleder hålls för de som är intresserade. Häftigare kan det inte bli.

Det finns dock ibland lite problematik med att besöka berget, på grund av ett stort täcke av moln vid namn ”Den vita bordsduken”. När detta har lagts sig över berget är det omöjligt att vistas däruppe. Tillsammans med molnet kommer även stora vindar in. Självklart är säkerheten alltid prioritet ett, och linbanan kan därför inte användas under denne tid. Man ska alltid tänka på att man inte kan veta när detta molntäcke kommer att dra in. Om detta skulle ske kanske man stannar en extra dag i Kapstaden för att vänta till molnen har dragit förbi.

Boka din resa här

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*