Inredningstips till arbetshörnan eller hemmakontoret

hemkontor

Att sitta hemma och arbeta på det ena eller andra projektet är något som har gjorts i många tidsåldrar. Förr i tiden handlade det kanske främst om ett fysiskt hantverk såsom att sticka sockor eller tillverka verktyg. Att hantverk och do-it-yourself-projekt är populärt än idag är tydligt och dess popularitet har verkligen blommat upp under det senaste decenniet. Det stickas, virkas, målas och byggs och det är få människor som inte har ett litet pysselprojekt på gång.

Arbetsvrå

Någonstans i hemmets vrå har det därmed alltid krävts att det finns plats att sitta och utföra sin specifika syssla. För många har nog köksbordet varit ett naturligt val eller kanske favoritfåtöljen.

Med datorernas intåg har det blivit allt vanligare med ett utrymme som är avsett just för datorn. I takt med att fler och fler människor kan arbeta allt mer hemifrån har inredningen av detta utrymme blivit prioriterat framför andra gemak. Trots detta är det många som har svårt för att inreda arbetsvrån på ett tillfredsställande sätt.

Organisation

A och O för en arbetsvrå eller ett hemmakontor är att det är organiserat. Att ha papper som ligger och dräller eller sladdar som slingrar sig i härvor på golvet är bannlyst från det välorganiserade kontoret. Här krävs det att man införskaffar pärmar, foldrar och sladdgömmor samt att man faktiskt sätter sig ner och organiserar.

Belysning

Oavsett var man väljer att slå sig ner med sitt arbete så är lysets kvalitet av betydelse då det nämligen ofta är kvällstimmarna som vigs åt pysslet eller arbetet. Det finns bra budgetalternativ men inget slår en stilren modelampa. Ett gångbart alternativ är Gubi lampor för golv eller bord som finns i många olika färgalternativ.

Välj stil

Smaken är som baken och inom inredning finns inga särskilda regler. Det gäller därför för dig att inreda din arbetshörna i en stil som passar dig och det övriga utrymmet. Hemmakontoret kan lätt bli tråkigt men med några affischer som utnyttjar snäppramar kan man med lätthet piffa upp det. Dekorera gärna med växter och se till att välja dessa växter utifrån hur gröna fingrar du själv har.

Sätt ihop allt

Ett vitt kontor med vita möbler kan bli jättesnyggt med motiverande citat som ramas in i starkt röda snäppramar. En eller ett par Gubi lampor från Lampemesteren i matchande toner sammanbinder allt. Krydda sedan med gröna växter för att skapa kontraster.

För den mer dramatiska personligheten kan svarta möbler kompletteras med orangea detaljer såsom orangea stolar eller kuddar. Bryt gärna av med ytterligare en färg, till exempel en stor fruktskål i gult.

Om man gillar det ljuva så fungerar alltid en vit bas med övrig inredning i söta pastellfärger. Blommiga detaljer lyfter arbetsvrån ytterligare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*