Egypten får en ny huvudstad tack vare hjälp från Kina

Egypten

China Fortune Land Development Co Ltd, en utvecklare och operatör inom industriområden, har säkrat sitt första projekt i Afrika för att bygga en ny industristad i Egyptens nya administrativa huvudstad.

Enligt regeringens plan kommer Egyptens nya myndighetskapital placeras mellan Kairo och Suez, en stad längs Suezkanalen. När de är färdiga, kommer den nya administrativa huvudstaden fungera som landets nya politiska och ekonomiska centrum och effektivt driva utvecklingen av Suezkanalen ekonomiska bälte och Röda havet ekonomiska bälte. Varför inte besöka den nya Kairo? Ta dina biljetter med ett bästa snabblån.

China Fortune Land Development släppte på måndagen ett uttalande som säger att det hade ett undertecknat samförståndsavtal med den egyptiska regeringen som gjorts tidigare samma månad. Shanghai-noterade bolaget kommer att investera i och bygga den andra etappen inklusive administrativa byggnader, fabriker och infrastrukturtjänsterna. Det kommer att omfatta en mark i anspråk av 60 kvadratkilometer i Egyptens nya administrativa huvudstad.

Utländska medier rapporterade att CFLD totala investering i projektet uppskattas till $ 20 miljarder dollar.

Den totala investeringen i Egyptens nya administrativa huvudstaden kan även nå $ 45 miljarder kronor.

CFLD kommer att integrera stadsplanering, byggande och drift för att bygga denna stad med en hög grad av industriell agglomerering och urban funktionalitet, alla inom en hållbar ekologisk miljö, sade företaget.

Den egyptiska regeringen hoppas få upp sin BNP-tillväxt, kan urbanisering framsteg och utländska direktinvesteringar nettoinflöde lyftas med 2 procent, 10 procent och mer än 15 procent respektive, tack vare denna massiva projekt.

”Egypten är den plats där Arabförbundet har sitt huvudkontor. Detta strategiska läge gör Egypten till en viktig nod under bältet och väg initiativet”, säger Zhao Hongjing, VD för CFLD International Co Ltd.

Egypten är en viktig inkörsport för Afrika och Mellanösterns länder. Kina har blivit Egyptens största handelspartner, med en handelsvolym som uppgår till $ 12,9 miljarder enbart under 2015.

”Etableringen av denna nya industristad i Egypten är ett viktigt steg i den globala spridningen av CFLD nya industristäder. Det har stor betydelse för att fördjupa Kina och Egypten industriell kapacitet samarbete och främja regional ekonomisk utveckling”, sade Zhao.

Grundades 1998, har CFLD mer än 5000 anställda. Det har byggt en stark marknadsnärvaro i Sydostasien, USA, Europa och den inhemska marknaden.

Zhou Zhenbang, vice generalsekreterare i Kina Association of Development Zones, vilket motsvarar 131 ekonomisk utveckling på nationell nivå zoner, sade att kinesiska företag har rik erfarenhet av utveckling av särskilda ekonomiska zoner och jordbruksreformer, och Afrika gör allt för att efterlikna de där.

Bland investeringarna inom utveckling och infrastruktur var en del att bygga den nya huvudstaden den första fasen, som Egypten har sagt kommer att kosta cirka $ 45 miljarder dollar.

Den nya huvudstaden, planeras vara i samma storlek som Singapore, kommer att ha en flygplats större än Londons Heathrow, en byggnad högre än Paris Eiffeltorn, och mer än 10.000 km (6.200 miles) av gator och vägar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*