Dokumenthantering för alla företag

Dokumenthantering

Att ha god ordning på dokumenten är något som är oerhört viktigt för alla företag. Förr handlade dokumenthantering om att snyggt och prydligt lagra sina pappersdokument i lämpligt märkta pärmar. Idag ser det förstås helt annorlunda ut med all digitalisering som finns inom alla områden. Dokument nuförtiden handlar inte om utskrivna papper, även om detta fortfarande förekommer. Utmaningen består istället av att på bästa sätt lagra sina filer av olika format. Det är ju trots allt dessa filer som är företaget, mer eller mindre. Viktig information måste förvaras på lämpligt sätt och av den anledningen bör man använda sig av ett bra dokumenthanteringssystem.

Företaget Intranote erbjuder ett sådant system, som låter dig som företagare förvara dina dokument på ett säkert och smidigt sätt. Det är dessutom långt ifrån enbart förvaring som är det intressanta här; du får ett lättarbetat system som får din personal att trivas med sitt arbete. Åtkomst till gemensamma dokument samt e-post och annat som fler behöver få åtkomst till, görs mycket enkelt. Det effektiva arbetsflödet gör att du och din personal får mer tid över till annat; kärnverksamheten, till exempel. Effektiviseringen av resurser gör att du står bättre rustad för din kommunikation med kunder och leverantörer.

Det som gör dokumenthantering från Intranote till ett bra val för alla företag, är också smidigheten i att söka dokument och annan lagrad information. Genom att dokumenten indexeras i systemet, kan man fritext-söka eller använda vissa kriterier för att snabbt hitta den information man söker. Detta gör arbetet ännu mer effektivt och samtliga användare får en bra överblick av tillgänglig data. En inbyggd versionskontroll gör att systemet håller koll på den information som sparas i dokumenten, samtidigt som det tillåter flera användare att jobba i ett och samma dokument simultant. Här kan man också se vem som har gjort vad.

Dokumenthanteringssystemet möjliggör också tillgång till lagrad information var helst du befinner dig, genom att du kommer åt systemet via din iPhone, iPad eller Android-enhet. Detta är oerhört smidigt för den som exempelvis är iväg på tjänsteresa och av olika anledningar behöver komma åt vissa dokument.

Inte nog med allt detta; detta dokumenthanteringssystem hanterar inte bara diverse olika dokument, utan också företagets e-post! Faktum är ju att e-post ofta har samma informationsvärde som övriga företagsdokument och bör av den anledningen lagras på samma sätt. Detta har tagits till vara på. Här har man med andra ord all viktig information samlad på ett och samma ställe.

Läs mer klicka här.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*